18 mars 2018
18:00

Tvärred/Vegby FC

Referat: Toarpsalliansen A - Tvärred/Vegby FC

Då vi endast fick en enda DM-match (som vi iofs vann), så ville vi väldigt gärna spela en träningsmatch idag istället för den andra DM-matchen som ju blev inställd.

Det såg länge ut som om det inte skulle bli något, då vi jagade motståndare efter motståndare, men ingen som kunde. Till slut fick vi i alla fall napp hos grannarna i Tvärred/Vegby.

Vi är oerhört tacksamma att de kom till spel med minimalt antal spelare och även att domare Stadig också kunde ställa upp med kort varsel.

Vi visste att det skulle bli en tuff match. Vi har många unga spelare i vårt lag och flera av dem har endast en eller ett fåtal seniormatcher på meritlistan, så mätt i erfarenhet har vi inte mycket att komma med. Men i inställning!

För visst börjar Tvärred/Vegby bra och gör också två snabba mål innan tjejerna blivit varma i kläderna. Tjejerna samlas dock snabbt i en klunga efter det andra målet och pratar ihop sig och peppar varann. Sen blev det faktiskt mycket bättre. Vi lyckas jobba oss in i matchen och jämna ut spelbilden lite.

I andra halvlek gör vi en del byten. Lite pigga ben på en del positioner gör att vi får upp laget längre stunder och försöker etablera lite press på deras backlinje. Deras stabilitet och rutin överglänser dock våra försök men vi får till några frisparkar och nån hörna samt ett par halvchanser på mål. T/V får dock till ytterligare några lägen i andra, men Becka gjorde några fina räddningar och våra backar lyckades också störa några avslut tillräckligt för att de skulle gå över eller utanför.

Spelet är jämnare i andra halvlek och vi har ett mycket större bollinnehav. Bristen på respekt för motståndarna syns också tydligt och tjejerna har flertalet fina spelsekvenser där T/V får jaga runt lite utan resultat.

Pressen framåt straffar oss lite bakåt, då T/V har fina och snabba omställningar där vi brister lite i hemjobbet och totalt tre mål ramlar in i andra halvlek.

Matchen slutar alltså 0-5 till Tvärred/Vegby, men även om motståndarna definitivt var det bättre laget idag så var vi inte alls utspelade i mer än de första fem minuterna.

Tjejerna lärde sig troligen massor idag, om vad som krävs för att kunna mäta sig med bättre lag från högre divisioner. Det kommer att behövas redan i början av april, då vi möter Skepplanda i DM och vi kommer att ha en del tuffa matcher i serien. Men med den underbara kaxighet dessa unga spelare visar, så kommer de att klara sig fint i serien. Vi har lite att slipa på, men vi fick också se väldigt mycket fint spel från våra unga hjältar.